komen

October 7, 2008

PostHeaderIcon SEKITAR PEMANTAUAN UBK DHL OLEH KPM & JPNK


Pada 23 September lalu, beberapa orang wakil Majlis Guru Bimbingan & Kaunseling (SM & SR), berpeluang mengikuti sesi pemantauan Unit Bimbingan & Kaunseling oleh pihak KPM dan JPN Kelantan. Mereka adalah Azlinda Mohd Ariff (SMK Engku Hussain), Nazri Ahmad (SMK BB Sg Long), Rohana Pa'adek (SMK Saujana Impian), Norlin Yunus(SMK Taman Jasmin), Norhazimah Mohd Noh (SK Tun Abdul Aziz Majid) dan Adlan Mohd Ali (SK Dusun Nanding)
JPN Kelantan
diketuai En. Wan Ahmad Azmi Husain, bersama En. Nik Mohd. Fauzi Ali dan En. Afifi Abdullah. Manakala En. Abdul Aziz Isa, Pegawai Pengurusan HEM, PPDHL, mengiringi rombongan berkenaan. (En Khairuddin Mohd Amin, Pegawai Kaunseling, JPNS, turut hadir kemudiannya)


Dalam perancangan asal, terdapat beberapa buah sekolah menengah yang tersenarai untuk dipantau. Namun, disebabkan beberapa hal yang tidak dapat dielakkan, rombongan tersebut hanya berkesempatan memantau tiga buah sekolah iaitu SMK Perimbun, SMK Cheras Jaya dan SMK Jalan Tiga BB Bangi.

Beberapa aspek yang dinilai pada sesi pemantauan berkenaan adalah dari segi Program/perkhidmatan UBK, Bilik Sesi B&K, Pengurusan & Pentadbiran, Dokumentasi Program UBK dsb.
Berikut adalah gambar-gambar yang sempat dirakam sewaktu sesi pemantauan tersebut. Diharap rakan-rakan kaunselor/guru bimbingan dapat 'mengambil sesuatu' daripada yang terlihat pada gambar yang dipaparkan.

Apa cerita di sana?


Free chat widget @ ShoutMix

Renungan


Bunga-bunga dunia
hanyalah tipuan
walaupun gemerlap dengan hiasannya
Kebaikan yang terbesar
hanya nanti di akhirat
Aunbin Abdillah


Biarkan hari-hari
bertingkah semaunya
Buatlah diri ini rela ketika
Ketentuanya bicara
Dan jangan gelisah
Dengan kisah malam
Tidak ada kisah
Didunia ini yang abadi
Imam Syafi'i

Iman itu laut
Cintailah ombaknya
Iman itu api
Cintailah panasnya
Iman itu salju
Cintailah dinginnya
Iman itu sungai
Cintailah arusnya

Hidup ini penuh liku-liku
Ada suka dan ada duka
Dari itu jadilah insan yang bertakwa
Agar dapat mentadbir dengan bijaksana

Blog Archive