komen

October 31, 2008

PostHeaderIcon Program RIMUP - Senamrobik & SukanekaSK Dusun Nanding (SKDN) telah menjalankan aktiviti Senamrobik dan Sukaneka untuk program RIMUP. Sekolah-sekolah dalam kelompoknya, iaitu SK Batu Sembilan, SK Sungai Serai dan SJKC Batu Sembilan, bekerjasama menghantar murid-murid mereka bagi menjayakan program tersebut.


Sesi Senamrobik dikendalikan oleh Cikgu Syukri Masri, dengan dibantu Cikgu Rudy Shah Raimi Shah. Guru-guru pengiring, AJK Urusetia, bahkan Guru Besar SKDN iaitu Pn. Hjh. Nazirah Mohd. Nordin, turut bersama memeriahkan acara bersenam mengikut rentak lagu yang dimainkan. Suasana riang dan ceria tergambar di wajah murid-murid.


Bagi acara Sukaneka, Cikgu Mohd. Faizal Mohd. Hashim dan Ustaz Muhammad Hazizan Mat Lazim, bertanggungjawab menjalankannya. Acara yang disusun untuk para peserta ialah Berlumba Lari Makan Epal (L), Berlumba Lari Makan Biskut (P), Rebut Kerusi (L), Bola Beracun (P), serta Membaling Belon Berisi Air yang menggabungkan kerjasama guru-murid.
Seperti program-program RIMUP yang lain, aktiviti yang dirancang mencapai objektifnya kerana suasana persahabatan antara pelbagai kaum tergambar melalui gerak kerja yang dijalankan itu.
Semoga aktiviti sebegini dapat mengekalkan hubungan antara kaum bagi menjamin kehidupan yang aman damai.Apa cerita di sana?


Free chat widget @ ShoutMix

Renungan


Bunga-bunga dunia
hanyalah tipuan
walaupun gemerlap dengan hiasannya
Kebaikan yang terbesar
hanya nanti di akhirat
Aunbin Abdillah


Biarkan hari-hari
bertingkah semaunya
Buatlah diri ini rela ketika
Ketentuanya bicara
Dan jangan gelisah
Dengan kisah malam
Tidak ada kisah
Didunia ini yang abadi
Imam Syafi'i

Iman itu laut
Cintailah ombaknya
Iman itu api
Cintailah panasnya
Iman itu salju
Cintailah dinginnya
Iman itu sungai
Cintailah arusnya

Hidup ini penuh liku-liku
Ada suka dan ada duka
Dari itu jadilah insan yang bertakwa
Agar dapat mentadbir dengan bijaksana

Blog Archive