komen

April 26, 2008

PostHeaderIcon Di Cari

Salam, saya sedang dalam proses menambah ilmu berkenaan blog, ini, bila tengok dalam laman blog Yusof SK Dusun NAnding ada item seperti ini, namun dah berkali-kali cuba copy paste html yang keluar bukan yg ini, tapi benda lain.

So, minta tolong sekali lagi kepada Dato Yusof kalau lah sudi mengajar step by step macam budka tadika. hahaha..Dato Yusop ada bagi alamat yang umum, luas dan lebar. Satu dicoba, rupanya bukan, kedua pun tidak, ketiga pun salah, rasanya ada satu yg memang betul tepat, tapi tak tahu dimana.....

Apa cerita di sana?


Free chat widget @ ShoutMix

Renungan


Bunga-bunga dunia
hanyalah tipuan
walaupun gemerlap dengan hiasannya
Kebaikan yang terbesar
hanya nanti di akhirat
Aunbin Abdillah


Biarkan hari-hari
bertingkah semaunya
Buatlah diri ini rela ketika
Ketentuanya bicara
Dan jangan gelisah
Dengan kisah malam
Tidak ada kisah
Didunia ini yang abadi
Imam Syafi'i

Iman itu laut
Cintailah ombaknya
Iman itu api
Cintailah panasnya
Iman itu salju
Cintailah dinginnya
Iman itu sungai
Cintailah arusnya

Hidup ini penuh liku-liku
Ada suka dan ada duka
Dari itu jadilah insan yang bertakwa
Agar dapat mentadbir dengan bijaksana

Blog Archive